29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Лаптопи и таблети за децата в Център за настаняване в Пещера

Преносими компютри и таблети получи Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера. Кметът на Общината Йордан Младенов и Галина Стоянова- секретар, пристигнаха на място за да връчат на управителя техническите средства.

Това стана възможно след като Община Пещера  получи одобрение от Фонд „Социална закрила“ за изпълнението на проект „Осигуряване на непрекъснат образователен процес на деца и младежи“. Децата, настанени в домът за социални услуги ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение. Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда.

Проектът цели осигуряване на непрекъснат образователен процес на децата, които учат в и са настанени в ЦНСТ гр.Пещера, както и да се подпомогне тяхната самостоятелност. Целта ще бъде постигната чрез осигуряване на подходящи условия за провеждане на обучение в електронна среда.

С подкрепата за усвояване на учебния материал, впоследствие ще се повишат шансовете им за успешно завършване на учебната година, преминаване в следваща форма на обучение, а за някои от тях възможност за придобиване на степен на образование.

Освен това ще се създадат предпоставки за по-активно социално включване, чрез използване възможностите на интернет. Ще се подобри  жизнената среда и социалната инфраструктура за предоставяне на услуги, в съответствие с изискванията на действащата нормативна уредба.

Проектът  е в размер на 4 419.41лв., осигурени от Фонд „Социална закрила“.

Източник: Пресцентър на Община Пещера

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии