16.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев с обща иложба в Пещера

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg
На 11 октомври Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев откриха съвместната си изложба «Сетивни отражения» в художествена галерия «Проф. Веселин Стайков» в град Пещера. 
 
Те са подредили общо 91 творби, като всеки един от тях показва най-новите си произведения, създадени през последните две години. 
 
Маргарита Иванова представя 41 керамични картини с тематика, отразяваща тракийската и древногръцка митология, прабългарската история и съвремието. Използвани са различни техники в керамиката. Подглазурна и надглазурна технология и древнояпонската – раку. Използвана е бялоизпичаща се и червеноизпичаща се глина. 
 
Румен Андреев е пловдивски автор, който първоначално се е занимавал с фотография, преминава през изкуството на керамиката, 
а сега се е отдал на живопистта и рисува изключително колоритни картини. Участва с 33 творби, а темите им са свързани с нашата българска история и природа.
 
Скулпъурът Спас Киричев участва със 17 скулптурни композиции. Засегнати са теми от античността, митологията,  съвремието  и портретни изображения /включително и портрет на Румен Андреев/.
 
Автори и гости бяха поздравени от заместник-кметъ на Община Пещера Зехра Алиш, а с творчеството на авторите присъстващите бяха запознати от художника Стоимен Стоименов. Тримата автори не се срещат за първи със съвместна изложба. Успешно представяне правят преди две години в галерия на художниците Бургас.
 
Изложбата може да бъде посетена до 30 октомври.
 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии