14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Нов автомобил за Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Пещера

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания вече ще ползват нов автомобил  марка „Рено“, модел „Мастер“. Моторното превозно средство е специализирано до 3.5 тона (8+1 места), от които едното е пригодено за превоз на хора с увреждания с място за инвалидната количка.

Автомобилът е снабден с авариен люк на тавана. Налични са обозначения на аварийните изходи. Осветлението е вътрешно, двусекционно (бяла и синя светлини) LED. Подът е покрит със специален балатум, предпазващ пътниците от подхлъзване (anti-slip). Седалките са снабдени с триточкови колани, фиксиран гръб.

Автомобилът е фабрично пригоден, за да се използва и от хора на колички. Монтирано е електрическо стъпало, разположено под страничната плъзгаща се врата осигуряващо комфортно и безпроблемно качване и слизане от автомобила. В задната си част превозното средство е снабдено с удобна автоматична, електрическа рампа за преодоляване на стълби, прагове и други препятствия, осигуряваща достъпност за хора с инвалидна количка. След качване, количката се обезопасява със специални за целта колани, като това гарантира сигурното и безопасно транспортиране на човека.

Община Пещера води активна социална политика, насочена към лица с увреждания. С новата придобивка се цели ползвателите да водят активен живот и да получават всички социални услуги предлагани от Дневния център. Общината ще продължи да работи в посока подобряване на средата за живот на хората с увреждания.

„Смятаме че е от изключително значение те да имат възможността да пътуват надеждно, свободно и удобно. Лицата, които посещаават ежедневно Центъра могат да разчитат на служител, който подпомага лицето да бъде превозено със специализиран и удобен автомобил.“,каза кметът на Общината Йордан Младенов. Той връчи ключовете на  автомобила на директора на социалното заведение Соня Бурова.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии