21.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Нови агрегати ще подобрят водоснабдяването на Свети Константин

Община Пещера актуализира бюджета си за 2021 г. Местните парламентаристи приеха разчета за капиталови разходи да се увеличи с 37 хиляди лв. за сметка на резерва на бюджета.

14 500 лева от парите ще се изразходват  за купуване на два нови помпени агрегата за първи и втори подем за село Св.Константин.

В средата на тази година ВКС Пещера, констатира, че има недостиг на вода за захранване на село Свети Константин. Населеното място се водоснабдява с води от язовир Батак чрез помпени агрегати.

Машините обаче са амортизирани и не могат да подсигурят на 100 % водоснабдяването на Свети Константин. Затрудненото финансово състояние на водното дружество в Пещера не му позволява закупуването на нови агрегати, които да решат проблема с водоснабдяването в селото.

Това е причината кмета на общината да предложи актуализация на бюджета и увеличаване на капиталовите разходи, за да може да се подсигурят средства за закупуване на необходимите агрегата.

С актуализацията на бюджета община Пещера ще осигури допълнителни средства и за довършване на ремонт на главна улица в града, както и за реконструкция на детски площадки.
 
Местните парламентаристи приеха разчета за капиталови разходи да се увеличи с 37 хиляди лв.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии