10.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Новият воден цикъл в Радилово доведе до скок на ВиК авариите

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Поредна авария в обновения с европейски средства водопровод на Радилово остави жителите на пещерското село без вода. По информация на кмета Благой Харизанов проблемите се дължат на лошо изпълнение и липсата на контрол над работата на фирмата изпълнител от предходното ръководство. По думите на кмета на Радилово Благой Харизанов авариите днес са повече от преди да бъде направен водният цикъл на селото.

 

Вследствие на некачествената работа на фирмата изпълнител, освен че хората в Радилово редовно са без вода, от ВиК дружеството отчитат и сериозни загуби на питейна вода. По последна информация те достигат 100 кубика на денонощие, уточни Харизанов. Той отправи своите критики към ръководството на Радилово и община Пещера в предходния мандат, които е трябвало да осъществят контрола върху действията по реализацията на водния цикъл.

 

Оказва се, че от фирмата изпълнител на този етап отказват да отстранят авариите за тяхна сметка, въпреки че проектът все още е в гаранционния 5-годишен срок. Към този момент всички отстранени проблеми са за сметка на водното дружество в Пещера, уточни Харизанов.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии