26.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Нулев интерес към обсъждането на проекта за нова визия на центъра на Пещера

При изключително слаб интерес премина общественото обсъждане на проекта за ремонт и реконструкция на част от центъра на Пещера. Въпреки множеството коментари в социалните мрежи, в залата на местния парламент дойдоха само двама човека, медиите и представители на администрацията.

 

По настояване на общинските съветници администрацията в Пещера организира публично обсъждане на проекта за ремонт и реконструкция на част от центъра в града. Главният архитект Атанас Васев представи в детайли дейностите, залегнали в проекта.

 

Проектът предвижда още запазване на настилката и инфраструктурата в добро състояние към този момент. Като такава арх. Васев посочи реолитната настилка пред сцената. Тя ще бъде почистена. Всичките компрометирани участъци обаче ще бъдат цялостно подменени, предвижда проектната документация.

 

В проекта са залегнали също нови кътове за отдих, както и цветарници и нова зона за детска площадка. Емблематичният чинар пред сградата на общинската администрация ще бъде запазен, като се предвижда да бъде ефектно осветен. Осветление ще бъде изградено и в парковото пространство. Въпреки множеството въпроси и коментари в социалните мрежи, в залата присъства само един жител на Пещера, както и един общински съветник и представители на администрацията.

 

Максималният размер, който общината може да получи при кандидатстване по програмата е 400 хил. евро.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии