19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Областният управител на Пазарджик даде разрешение на кмета на община Пещера да сключи договор за обществен превоз без конкурс

За спешното осигуряване на превозвач по автобусни линии, квота на община Пещера, Областният управител Иван Васев разреши възлагането на обществения превоз в община Пещера без конкурс до провеждането на такъв.

Сключеният договор за обществен превоз между Община Пещера и „Транссервиз – ООД“ ще изтече на 12.02.2022 г., а процедурата за възлагане по реда на ЗОП е прекратена през 2021 г. поради липса на подадени оферти от страна на превозвачи.

Със Заповед №ТУ-11/19.01.2022 г. на Областния управител на Пазарджик се дава разрешение за срок от 12 месеца, превозите по маршрутните разписания на автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми, квота на община Пещера, да бъдат възложени пряко от Кмета на общината, до финализиране процедурата за възлагане на превозите, считано от датата на влизане в сила на заповедта. Това е второ разрешение от страна на Областния управител, първото за срок от една година е дадено със Заповед № ТУ-31/08.02.2021 г.

Обект на договора са 5 броя градски автобусни линии в Пещера, както и междуселищни линии от гр. Пещера до гр. Пазарджик и гр. Пловдив.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии