8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Община Пещера е готова за зимата

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Община Пещера е готова за предстоящия зимен сезон. Това стана ясно от отчета на Предприятието за чистота и поддържане на инфраструктурата в родопския град.

Зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа по общински пътища и пешеходните зони на територията на населените места в община Пещера през предстоящия зимен сезон обхваща общинския център и селата Радилово, Капитан Димитриево и Свети Константин. Според план приоритетно снегопочистване и опесъчаване ще се извършва на улиците, които са част от републиканската пътна мрежа.

Снегопочистването ще започва при снежна покривка около 5-6 см, а опесъчаването ще се извършва по възможност, при поледици и при снеговалежи след  спирането им. За тази цел освен машини и техника общината е осигурила и препарати и пясък срещу заледяване.

Предвижда се уличната мрежа, както и пътищата Пещера – Свети Константин” и Капитан Димитриево  в посока гр.Брацигово и посока гр. Пазарджик, както и общински път Радилово – Кап.Димитриево при възможност да се обработват с пясък и сол преди започване на силен снеговалеж.  Целта ще бъде да не се позволи образуването на дебела снежна покривка, което ще улесни последващото почистване на пътната настилка от сняг.

Кадри: Сесия от 24.11.22
              Пътна обстановка брацигово-пещера 06.02.2020
              Хора шматки пещера 24.01.2020

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии