22.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 юли, 2024

Пещера празнува!

По традиция честванията започнаха вечерта на 5 май. В тържествената заря проверка участва 61-ва Стрямска механизирана бригада под командването на бригаден генерал Пламен Йорданов, а строя прие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Кметът Николай Зайчев поздрави жителите и гостите на Пещера. Градоначалникът заяви: „За мен като кмет на община Пещера е висока отговорност и голяма чест да съм в услуга на града и на всеки един от вас. Моят труд и този на служителите на общината е възможен само благодарение на Вашата подкрепа и препоръки.
Участвайте в управлението! Търсете отговорност! Бъдете настоятелни, бъдете претенциозни! Бъдете добронамерени, изпълнени с човешка обич, почтеност и топлина! 
Не ни спестявайте критики, но споделяйте с нас и добрите си идеи за града!  Това е нашият град, който искаме заедно да управляваме като добри стопани!“.

Емоционално бе изказването на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя заяви, че сме длъжни да продължим каузата на предците ни – да работим за съхраняване духа на съгласието и всички заедно да отстояваме принципите на българската държавност.
„Пещера e град с хилядолетна история и култура, осеян с църкви и светилища, с крепости, чешми и мостове, възпят в легенди и предания. Тук минало и настояще са вплетени в пъстра броеница – здрава и жилава като изконните народни традиции.“, каза още председателят на Народното събрание пред многохилядната публика.

Подарък към всички присъстващи на централния площад бяха трио Тринити, дуо WEIL и 4 MAGIC.

Празникът продължи и навръ Гергьовден със Света литургия в хр.“Св.Георги“ и продължи с концерт на ансамбъл „Славейче“ и  Виевската фолк група.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии