10.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Пещера се поклони пред паметта на Васил Левски

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

С едноминутно мълчание и падане на колене Пещера почете паметта на загиналия за свободата на България Васил Левски. Ученици и деца от детските градини в града събраха пред паметника на Дякона, за да почетат 151 години от гибелта му.

“Образът на Васил Левски носи борбения дух на една цяла епоха. Мъката от робството на един цял народ и мечтаната свобода на една цяла държава. Смъртта на този български син, на този герой, днес кара всички да замълчим и да сведем глава пред живота, пред делата и подвигът му. И не е случайно, че ние днес честваме точно неговата смърт, защото от тук нататък започва безсмъртието. Неговите дела се окичват със славата на безсмъртието”.
С тези думи Елена Деянова от общински комитет „Васил Левски“ в Пещера се обърна към дошлите да почитат паметта на Дякона. Пред паметника на великия българин ученици, жители и гости на града се събраха, за да отдадат заслужена почит към Апостола на свободата.

С едноминутно мълчание и падане на колене Пещера сведе глава пред подвига на бореца за свободата на България – Васил Левски

„Поклон затова, че никой друг не повярва във възможностите на българския народ, както той. Поклон, че през вековете той със скока си лъвски прескочи, за да ни обединява и да ни помага и днес. Левски – това е България събрана в едно лице, в един ум и в едно сърце. Поклон Апостоле“, заключи Деянова.

Химнът на Република България прозвуча, за да ни напомни, че ако днес нас ни има, то е благодарение на онези родолюбиви българи, които с живота си са бранили свободата на Отечеството. А наш дълг е да помним и предаваме историята на идните поколения.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии