20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Пещера ще закупи допълнителна техника за превоз на отпадъци до регионалното депо

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Пещера е втората община, която вече извозва битовите си отпадъци до регионалното депо. До края на месеца ще бъде закупена и допълнителна техника, с която ще бъде превозвана сметта. От общинското предприятие „Чистота и поддържане на пътната инфраструктура“ са категорични, че промяната на депото няма да възпррпятства почистването на града.

 

Сметосъбирането в Пещера в първите дни на новата година вече се извършва по предварително утвърден график и без сътресения. В това ни увери директорът на общинското предприятие „Чистота и поддържане на пътната инфраструктура“ Иван Спиров. Въпреки че отпадъците вече се карат на по-далечното депо, такса битови отпадъци в Пещера остава непроменена през 2018 година. Заложените постъпления от нея възлизат на 1 050 000 лв., колкото са и предвидените разходи. Очакваното изпълнение на събираемостта е малко над 1 017 хил. лв. От тях 222 000 лв. от населението, а почти 800 000 лв. са от фирмите в общината. От платените през годините глоби към РИОСВ заради старото сметище, днес община Пещера разполага с 1 125 000 милиона лева, които ще се използват за купуването на техника.

 

Община Пещера няма да обявява бедствено положение заради превоза на отпадъци на регионалното депо. От администрацията планират кампания за разделно сметосъбиране, което ще позволи такса смет да се запази такава и за в бъдеще.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии