8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Пещера търси обществен превозвач

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В края на месец октомври изтича договорът между община Пещера и обществения превозвач. Интересът към обслужване на линиите на автобусния транспорт е изключително слаб. А причината ясно – драстично намаляващите пътници.

Към днешна дата не е ясно дали настоящия превозвач ще прояви интерес да продължи да обслужва линиите. В неформални разговори от фирмата са заявявали многокатно, че пътникопотока намалява драстично с всяка изминала година. Затова и притесненията на общинското ръководство дали ще има желаещи да обслужват линиите на общественият транспорт са съвсем основателни. Кметът Младенов обаче увери, че ще се постарае да подсигури превоза на пътници от и за Пещера.

Извън темата от опозицията също не спестиха въпроси към градоначалника. От ГЕРБ попитаха защо в администрацията се назначават хора в пенсионна възраст.

В отговор Йордан Младенов заяви, че въпросния служител не е уволнен, а е напуснал доброволно.

Киров повдигна и проблем свързан с рекултивацията на сметището за твърди битови отпадъци в града.

В рамките на заседанието общинските съветници утвърдиха маломерна паралелка в 1 клас в ОУ “Св. Патриах Евтимии”, паралелка 11 клас в СУ “Св. Климент Охридски” и такава в 9 клас по професията “Биотехнолог” в ПГХВТ “Атанас Ченгелев”.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии