13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Райна Афионлиева е новият почетен гражданин на Пещера

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Треньорката по художествена гимнастика Райна Афионлиева е най-новият почетен гражданин на община Пещера. Предложението бе подкрепено единодушно от всички общински съветници.

 

Райна Владимирова Афионлиева е известна българска треньорка по художествена гимнастика. Родена е на 6 август 1940 г. в гр.Пещера. Завършва ВИФ „Георги Димитров“ – гр.София през 1963. Същата година започва работа като треньор по художествена гимнастика в ученическата спортна школа в Кюстендил. От 1967 г. е директор, а впоследствие главен треньор в Центъра за високо спортно майсторство в Кюстендил. От 1968 г. работи и като помощник-треньор в националния отбор по художествена гимнастика. Подготвя първите световни вицешампионки през 1977г. и европейски шампионки по художествена гимнастика в ансамблово съчетание година по-късно. Райна Афионлиева е заслужил треньор по художествена гимнастика и заслужил деятел на физкултурата.

 

Предложението бе прието с пълно единодушие. Райна Афионлиева получи почетния знак на града от кмета на Пещера Николай Зайчев. Треньорката по художествена гимнастита не скри вълнението си от това признание в родния си град.

 

От 1983 година Райна Афионлиева е удостоена със званието „почетен гражданин на Кюстендил“, а от този месец и на родния си град Пещера.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии