29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Рекорден интерес към събора „Свети Константин“

Рекорден брой участници ще се изявят в третото издание на събора Свети Константин. От тази година събитието вече е с национален мащаб, похвалиха се организаторите. Съборът ще стартира на 28 юли под потраножа на министъра на туризма Николина Ангелкова.

 

Готова е програмата за третото издание на събора за народно творчество „Свети Константин“. Началото ще бъде поставено в 9.30 часа на 28 юли. По регламент танцовите изпълнения трябва да бъдат между 8 и 10 минути, допълни Балабанов. През следващата седмица ще стартира и подготовката по организация на сцената. И тази година организаторите залагат на сериозно жури съставено от хора от различните краища на страната, тъй като и участниците в събора са от цяла България.

 

Според програмата конкурсът ще продължи до 18.30 ч. В първия ден на събора сцената ще излезе народният изпълнител Николай Учкунов. Час по-късно стартира концерт-спектакъл на Росица Пейчева и танцова формация „Етноритъм“ – „Бела съм, бела юначе“. Във финала на вечерта кметът на Пещера Николай Зайчев ще запали традиционният летен огън.

 

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии