19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Санирането на сгради предизвика напрежение и политически обвинения в Пещера

Темата със санирането на сгради скара общинските съветници в Пещера. Напрежението дойде от съветника на ВМРО д-р Николай Пенев, който заяви, че не иска да носи негативите от сдруженията с неодобрени проекти. Тезата му подкрепи и независимият Петър Хамамджиев,  което провокира нови обвинения към тях в популизъм от страна на съветници от останалите групи.

 

Участието на община Пещера във втория прием на документи по националната програма за саниране стана повод за напрежение в заседанието на местния парламент на родопската община. Новите изисквания от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез конкурентен подбор на проектни предложения се оказа ябълката на раздора. Мнозина в залата определиха изказването на Пенев като популистко и дори разкритикуваха изключително ранния старт на предизборната му кампания за кметските избори догодина.  В спора за санирането очаквано се включи и кметът на Пещера Николай Зайчев, който също изрази своето несъгласие.

 

В крайна сметка, след близо час дебати общинските съветници подкрепиха предложението на администрацията, с което реално дадоха “зелена светлина” за кандидатстване на сдруженията по програмата за саниране.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии