13.9 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

Стартира реконструкция на пътя Пещера – Свети Константин

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Кметът Йордан Младенов и представител на фирмата изпълнител направиха символичната първа копка на ремонтните дейности на пътя Пещера – Свети Константин.

Строежът е финансиран от Министерство на регионалното развитие и благоустройството съгласно Споразумение между МРРБ и Община Пещера. Обекта е финансиран частично в размер на 3 719 447 лв. с ДДС, което е 50 % от необходимите средства.  Затова ремонтите дейности по трасето ще се осъществят на два етапа. Срокът за изпълнение и на двата етапа е по 75 календарни дни от откриване на строителната площадка.

Проектът предвижда фрезоване на съществуваща асфалтобетонова и трошенокаменна настилка, изкоп за окопи, дренажи, регули и банкети, почистване на водостоци, доставка и полагане на плътен асфалтобетон, с дебелина 4 см., доставка, полагане и уплътняване на неплътен асфалтобетон, с дебелина 5 см., първи и втори битум разлив, полагане на материал за основа на банкетите с различна ширина и дебелина на пласта.

Заложени са средства и за полагането на хоризонтална маркировка. Старите пътни знаци ще бъдат подменени с нови стандартни, рефлектиращи. По време на ремонтните дейности ще бъдат разчистени площите в рамките на сервитута на пътя.

Кметът Младенов обяви и още набелязани цели свързани със Свети Константин.

Градоначалникът заключи, че с неговия екип работят и в насока разширяване на ски пистите на Свети Константин. 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии