25.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

В Пещера настояват за санкции за животните на пътя

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Безстопанствените животни остават сред сериозните проблеми на пътя. Темата бе акцент в среща между кмета Николай Зайчев, представители на полицията и животновъди.

 

На инициираната от кмета Николай Зайчев среща присъстваха едва трима от общо 17 животновъди в общината. Желанието на администрацията бе да припомни са собствениците на животни техните ангажименти, да бъдат обсъдени причините водещи до тези проблеми, както и да бъдат търсени решения.

 

За проблемa говори и началникът на полицията в Пещера Елена Абаджиева. Тя заяви, че от началото на мандата на Николай Зайчев в управлението се подписват работни карти за идентифициран проблем и се правят регулярни срещи, нещо което в другите общини не се случва. Според ветеринарния лекар д-р Тодор Апостолов, в община Пещера институциите, обединени се справят с проблема и са давани за пример с единодействието си.

 

От общината заявиха, че е създадена добра организация, има къде да се прибират заловените животни с известен собственик, процедурите се спазват. За всяко задържано добиче се заплаща отделна глоба. А кметът обеща повторна среща и евентуални санкции. От полицията апелираха отново, особено през почивните дни, стопаните да бъдат много внимателни, защото през община Пещера трафикът се увеличава от туристите.

 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии