20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

В Пещера откриха обновената ритуална зала

В Пещера официално откриха обновената ритуална зала. За по-малко от 6 месеца сградата, която е и паметник на културата, бе цялостно санирана отвън и обновена отвътре. А след по-малко от седмица ще се състои и първата сватба в реновираната зала. С рязане на лента и шампанско официално кметът Николай Зайчев откри обновената ритуална зала на Пещерa.

 

Като ритуална залата съществува близо 40 години, разказа Христина Стайкова. За цялото това време обаче поради липса на средства в ритуалната зала са правени само козметични ремонти, довели до неособено добрия й вид в последните години.

 

Затова и днес доволни от постигнатото бяха както хората, работили по проекта, така и жителите на родопската община. Стойността на проекта възлиза на 207 999, 97 лв. С тези средства е извършено цялостно изолиране на сградата за постигането на енергийна ефективност. Създадени са и условия за интегриране на групи в неравностойно положение чрез приложени мерки за подобряване достъпността до общински услуги. Вече е насрочена и първата сватба в обновената зала, разказа Стайкова. А пожеланията на всички присъстващи бяха за повече смелост у младите хора и повече сватби в Пещера.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии