13.9 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

В Пещера социална трапезария храни 200 човека

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В Пещера заработи социална трапезария. От социалната услуга ще се възползват 200 бедни и самотни хора.

Социалната трапезария или услугата “Топъл обяд”, както е известна на обществеността до края на миналата година, е една от най-успешните форми за подпомагане на крайно нуждаещите се. В това е убеден председателят на Общинския съвет в Пещера д-р Николай Пенев. 

Държавната помощ обаче ще стартира през месец май.А до тогава хората реално остават без необходимата им помощ. Затова общинските съветници Неделчо Рядков, Галя Василева, Николай Рядков, Венцислав Личев и д-р Николай Пенев решават да подпомогнат хората в този труден момент. Те осигуряват средства за осигуряване на храната за период от 1 седмица. В инициативата се включват и бизнесът, и кметът на Пещера.

Пред Телемедиа д-р Пенев разказва още, че осигуряването на средствата  се оказва много по-лесно отколкото реализацията на самата идея. Причината – предложението храната да бъде приготвена в кухните на детските градини се оказва непостижима тъй като детските заведения сега не работят. Затова от общината инициират видеоконферентни разговори с представители на държавата, в следствие на които получават разрешение да ангажират кухните на детските градини в Пещера. А по този начин и реално храната да достигне до хората в нужда.

Още за инициативата и нейната реализация ще ви разкажем в предаването “Час пик” по Телемедиа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии