11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Венцислав Зонев стана „Цар на виното“ в Пещера

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Навръх Трифоновденс празнична програма на крепост „Перистера“ в Пещера бе избран Цар на виното 2018. Тазгодишният носител на приза е Венцислав Зонев, чието вино получи най-висока оценка на журито, съставено от сомелиери.

Общо 29 вина участваха в тазгодишната надпревара за приза „Цар на виното“ в Пещера. Отличието тази година бе връчено на Венцислав Зонев. Неговото вино получи най-висока оценка от професионалната комисия, съставена от технолози и дегустатори. Пред Телемедиа той заяви, че ще запази в тайна рецептата на хубавото вино. Подгласници на Зонев станаха Венелин Христев и Здравко Моллов. Поощрителна награда получи Георги Щерев.

 

Отличените винопроизводители бяха наградени от зам.-кмета Зехра Алиш, секретаря на Община Пещера Борис Фолев и председателят на читалище „Развитие“ Верка Климентова. От 4 години двете институции – община и читалище, организират празника на виното съвместно. Иначе Цар на виното в Пещера се избира вече повече от 10 години, като инициативата е на читалището.

 

Цялото събитие се проведе на крепостта „Перистера“, където представители на местната власт, заедно с отец Иван, ритуално зарязаха лозето, спазвайки традицията на Трифоновден. А за настроението на всички се погрижиха самодейци от читалището, както и народният изпълнител Николай Учкунов.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии