2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Властите в Англия ще проверяват случая с детето, което шофира автомобил

Полицията в Пазарджик и отделът за закрила на детето в Пещера се самосезираха след клип, на който се вижда как 10-годишно момче шофира лек автомобил по улиците на града. Клипът предизвика вълна от възмущение, а родителите на детето вече са глобени с 300 лв.

Видеото е заснето от дядото на момчето, който сам е позволил на внука си да седне зад волана. Това показва проверка на полицията, откъдето са се самосезирали след разпространението на клипа.

„Става дума за 50 годишен мъж, който е собственик на въпросния автомобил и го е предоставил на малолетния си внук, който е на 10 години, което е в пълен разрез със закона. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, който предвижда санкция и глоба в размер на 300 лв.“, съобщи говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

По случая проверка са извършили и от отдела за закрила на детето в Пещера. Тя показала, че семейството живее в Англия от 9 години. Детето си дошло в България за празниците заедно с част от семейството си.

„Детето се отглежда при отлични битови условия, презадоволени базови потребности. Живо, енергично дете, в добро здравословно и психо-емоционално състояние. Съжалява за извършената постъпката. Когато има изкривени представи, това рефлектира негативно върху детето, тъй като то не успява да се адаптира и интегрира към средата и към нормите. Създава проблеми и с връстниците“, коментира Невена Стефанова от отдел „Закрила на детето“ в Пещера.

От снимки в профила на роднините се вижда още, че детето позира с газов пистолет. Проверката е установила, че оръжието е законно закупено от бащата на детето.

Към днешна дата семейството вече е напуснало страната. От Министерството на труда и социалната политика са сезирали за случилото се властите във Великобритания, които се очаква да проведат незабавни разговори с  родителите и близките на детето.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии