14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Платени ли са 15 000 лева за беседка в Калугерово?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Как се разходват европейски средства и възможно ли е една беседка да струва 15 000 лева? Отговорът на този въпрос потърсихме в община Лесичово, след като ни сигнализирахте, че за строителството на съоръжението са платени 15 000 лева.

 

В проекта са включени няколко дейности – изкопни и подравнителни, възстановяване на зелени площи, изграждане на бордюри, закупуване на съоръжения и техния монтаж.

 

Лазаров допълни, че при старта на дейностите по проекта са извозени 8 камиона с боклук. Тресавището е засипано с общо 260 кубични метра пръст. Информацията потвърдиха и хората в Калугерово.

 

От общината съобщиха, че са изградени 210 метра бордюри и подпорна стена покрай чешмата. Направен е също дренаж, за да се избегне бъдещо завиряване на площите. Стойността на беседката според количествено-стойностната сметка възлиза на 2 800 лева.

 

Досега проектът е проверяван два пъти от Държавен фонд земеделие. Петгодишният срок за устойчивост изтича през месец декември, след поредния вандалски акт, отново липсват част от изградените съоръжения.

 

След изтичане на мониторинговия период на проекта, беседката с всички прилежащи към нея съоръжения ще бъдат преместени в градския парк на Лесичово, заяви кметът.

 

Редовното образуване на сметище в раойна на чешмта по пътя Пазарджик – Калугерово обаче и за в бъдеще ще остане въпрос на самосъзнание или по-скоро липсата на такова.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии