36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

Полицията с мерки за студентския празник

По повод предстоящия студентски празник служителите от Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик предприемат мерки за спокойното му протичане.

През ноември инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” са извършили проверки на хижи, хотели, къщи за гости, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в които ще празнуват студентите.

По време на инспекциите на територията на курортните комплекси във Велинград, Свети Константин, Цигов Чарк и Юндола, в градовете Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Белово, в селата Равногор, Варвара и Семчиново не са открити сериозни нарушения на изискванията за пожарна безопасност.

 Полицейските служители на насочили вниманието на представителите на охранителните фирми и звената за самоохрана в районите на провеждане на тържествата за засилен контрол и прецизен пропускателен режим.

Още от днес до приключване на празничните дни по основните пътни артерии ще има засилено полицейско присъствие.

Предвидени са внезапни и чести проверки на водачите за шофиране след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, правоспособност и техническата изправност на МПС.

Източник: ОДМВР-Пазарджик

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии