31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Расте броят на заразените медици

Четирима служители на Регионалната здравна инспекция са дали положителни проби за Ковид-19 от петък до понеделник.

Четирима са и заразените медици в МБАЛ Пазарджик за същия период. Това са три медицински сестри и един лекар. С коронавирусна инфекция е старшата сестра на Центъра за спешна медицинска помощ, както и медицинска сестра от МБАЛ Уни хоспитал. Заразен е и лекар по дентална медицина от Велинград. Най-много случаи бяха отчетени от РЗИ в събота, когато стана ясно, че положителни ПСР тестове имат 65 човека от областта. На 8 ноември новозаразените бяха 60. Трима от новооткритите са служители на Дирекция „Социално подпомагане“ – Пещера, издадена е заповед на директора на РЗИ Пазарджик за поставяне на положителните и контактните лица под карантина, и извършване на щателна дезинфекция.

По традиция най-малко тестове се правят в неделя и съответно в понеделник е по-малък и броят на новозаразените. За област Пазарджик те са 20.

За периода 7-9 ноември от РЗИ уточняват, че трима души са починали след усложнения предизвикани от Ковид -19.

Това са двама мъже на 74 години от град Велинград и на 67 години от Радилово, които са починали съответно в МБАЛ Велинграс и МБАЛ Хигия. И двамата са имали съпътстващи заболявания. Борбата с коронавирусната инфекция е загубила и 56-годишна жена от Пазарджик, хоспитализирана в областната болница.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии