8.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Резултатите на малките матури по математика по-добри от миналогодишните

Министерството на образованието и науката предлага промени в учебните програми по общообразователните учебни предмети от 1-ви до 10-и клас. Целта е тяхното усъвършенстване и актуализиране в няколко насоки, съобщиха от министерството.

Първата група промени са за отпадане на теми, очаквани резултати и понятия. Предложените промени в учебните програми за началния образователен етап са малко и се отнасят до учебните предмети: български език и литература за 1-ви до 4-ти клас, изобразително изкуство за 1-ви клас, технологии и предприемачество за 1-ви до 4-ти клас, родинознание за 2-ри клас, човекът и обществото за 3-ти клас.

Променитe са в резултат на приключилия цялостен преглед на знанията на децата. В тази връзка от РУО-Пазарджик съобщиха, че представянето на четвъртокласниците на националното външно оценяване е по-добро от миналата година.

Ученици от 84 училища от област Пазарджик се явиха на НВО след 4клас. 1 802-ма по БЕЛ и 1 785 – по математика.

Около 60% от четвъртокласниците имат много добър и отличен резултат по български език и литература и добър и много добър по математика. Сравнително слаби резултати имат около 10% от четвъртокласниците. Това са ученици, обучаващи се в маломерни или в слети паралелки.

За да се случи това, предстои да се направи задълбочен анализ както на училищно, така и на регионално ниво.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии