17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Родопски гайди за пети път огласиха Равногор

Петото гайдарско надсвирване в брациговското село Равногор и тази година събра стотици любители на родопския фолклор. Гласът на невероятната Валя Балканска огласи поляните в местността “Свети Илия“ и постави началото на празничната програма. Невероятните изпъления на народната певица Валя Балканска поставиха началото на празничната програма в Равногор. Гайдари от цялата страна огласиха със свирните си поляната край параклиса „Свети Илия“. Двудневният празник събра не само за любителите на родопските гайди, а и всички българи, които носят в сърцата си любовта към родното.

 

Много родопски гайдари се включиха в надсвирването, като награда имаше и за най-малкия музикант Стоян от Пазарджик. Това не е надсвирване. Това е праник на любовта към българските традици и връщане към корените ни, каза известният гайдарят Петър Янев, който беше и част от журито.

 

Освен невероятните родоски изпълнения, поляните почерняха от кръшните български хора, които се извиха в Равногор, предвождани от родния трибагреник.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии