15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Седем педагози от областта отличени от МОН

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Седем педагози от област Пазарджик бяха отличени с наградата „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. Това се случи на официална церемония в лапидариума на Регионалния исторически музей. Учениците, класирани на първо място в конкурса по краснопис, също получиха своите грамоти.

Най-високото отличие в сферата на образователната система „Неофит Рилски“ бе присъдено на седем съвременни будители от област Пазарджик. На официална церемония в РИМ-Пазарджик своите отличия получиха Христинка Илкова от ОУ „Любен Каравелов“-Пазарджик, Христо Стоев от СУ „Св. Св Кирил и Методий“ град Велинград, Мария Бонова от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“-Пазарджик, Румяна Кацарова от СУ „Георги Брегов“-Пазарджик, Стефан Ангелов, директор на ОУ „Стефан Захариев“-Пазарджик, Николина Янакиева от ПГИТ „Алеко Константинов“ град Велинград и Светла Борисова от СУ „Св. Св Кирил и Методий“-Велинград.

Освен наградените учители, класираните на първите места ученици от конкурса по краснопис също получиха своите грамоти.

Специалните награди бяха връчени лично от проф. Румяна Танкова.

Лауреатите от националната олимпиада по български език, както и от олимпиадата по гражданско образование също бяха отличени, а програмата продължи с изпълнения на талантливите пазарджишки ученици.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии