13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

3 години и 4 месеца ефективна присъда за Лазар Влайков

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

3 години и 4 месеца лишаване от свобода наложи Районен съд-Пазарджик на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Той ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален общ режим, както и да заплати разноските по делото в размер 7000 лв. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пазарджик.

 

Делото срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков беше гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Двете страни се съгласиха да не се събират повече доказателства. Лазар Валйков изцяло призна фактите и обстоятелствата от обвинителния акт и поиска делото да бъде гледано съкратено. Той е обвинен за това, че на 31 август 2017 във Виноградец е държал пистолет „Глок“ и 45 броя боеприпаси.

 

Той не е взел необходимите мерки за сигурност при боравене с оръжие и в резултат на това е причинена смъртта Наско Тонкев. По време на разпоредителното заседание Деница и Павлина Тонкеви – дъщерята и съпругата на загиналия Наско Тонев, бяха конституирани като частни обвинители.

 

Прокурор Светозар Чераджийски поиска 6 години ефективна присъда за Влайков и посочи, че убитият Наско Тонкев е застрелян от повече от един метър разстояние. Адвокат Елвира Панкова посочи добрите характеристични данни на своя подзащитен. В крайна сметка съдия Стела Михайлова призна Лазар Влайков за виновен и му наложи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. Той ще трябва да заплати и разноските по делото, които са в размер 7 001, 79 лв.

 

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пазарджик. Близките на убития Наско Тонев бяха в шок от наложеното наказание, което спроед тях е прекалено малко.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии