2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Апелативен съд – Пловдив потвърди условната присъда на Марин Рачев

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, наложена на кмета на Септември Марин Рачев от окръжните магистрати в Пазарджик. Рачев получи  2 години и половина условна присъда на първа инстанция, с изпитателен срок от 4 години.

И пловдивските магистрати признаха Марин Рачев за виновен за укриване на ДДС в периода 2005-2007 година за близо 119 хиляди лева.  Според тях Рачев е потвърдил и невярна информация в данъчната си декларация, като по този начин е избегнал плащането на част от данъчните си задължения, става ясно от мотивите на Апелативния съд.

Срещу Рачев бе повдигнато и обвинение през септември от Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост в размер на над 226 хиляди лева, колкото са причинените щети на община Септември.

Заедно с градоначалника са обвинени и трима общински служители – бившият заместник-кмет Явор Митев, специалистът в „Инвеститорски контрол” към отдел „Строителство” при дирекция „Архитектура и териториално устройство” Станой Милов и директорът на Дирекция “Транспорт и околна среда“ Ангел Бончев.

Срещу Рачев има започнато досъдебно производство след подозрения за безстопанственост. В края на септември КПКОНПИ внесе искане за отнемане на 9 млн. и 300 хил. лева от Рачев.

Сега Апелативният съд потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик за 2 години и 6 месеца затвор условна присъда за кмета на Община Септември Марин Рачев с потвърден изпитателен срок от 4 години. Съдебното решение не е окончателно и може да се обжалва на по-горна инстанция.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии