13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

БСП в Септември с въпроси за отсъствието на кмета Марин Рачев

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

БСП в Септември настоява за приемането на Наредба за подпомагане на децата останали без родители. Съветници от местната коалиция „Петър Бошев“ пък искат пари за фонд Инвитро. Темитe предизвикаха различни дебати в Общинския съвет днес.

 

Заседанието стартира с полагане на клетва на новоизбрания кмет на село Семчиново Пламен Темелков. Веднага след него състава на местния съвет попълни и Стоян Сидеров от местната коалиция „Петър Бошев“. В същинската част на заседанието, с мнозинство местните политици избраха Ина Сербезова за техен представител в комисията за разпределяне на субсидиите за спортните клубове. Темата провокира и поредните въпроси от страна на опозицията от БСП.

 

По това време заместник- кметът Явор Митев обаче не бе в залата. Той извини отсъствието си с необходимостта от служебно пътуване до столицата, където щял да подписва важен за общината проект. Очаквано, това отсъствие предизвика и други въпроси от БСП.

 

Цанкова попита още, какво се случва с набраните средства в така наречения фонд „Инвитро“. От БСП припомниха, че преди година всички общински съветници са дарили своя заплата за тази кауза. От общинската администрация поясниха, че средства не се дарявани, тъй като все още няма разкрита банкова сметка. И затова от местната коалиция „Петър Бошев“ настояха за създаването на такъв фонд. Предложението получи пълната подкрепа на общинските съветници, но от решението не стана ясно кога и при какъв критерии ще заработи въпросният фонд. Съветниците одобриха и предложението за отпускането на социална стипендия в размер на 300 лв. на дъщерята на починалия през месец март общински съветник Кирил Кузев.

 

И тук от опозицията настояха за цялостна промяна в социалната политика на общината. Според БСП е необходимо приемането на Наредба за подпомагане на всички деца останали без родители. Секретарят на общината Нина Вардина прие предложението, но поясни, че първо трябва да стане ясно дали има средства в общинския бюджет за тази дейност и едва след това да се преминава към приемането на нарочна наредба.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии