20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Бурна сесия на ОбС в Септември

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Данъците в община Септември няма да бъдат вдигани през 2018 година.  Това заяви кметът Марин Рачев. Нова актуализация на бюджета, състоянието на общинското предприятие “Автобусен транспорт” и одобряване на план сметката за необходимите разходи за битови отпадъци през следващата година изостри тона в залата на местния парламент.

 

Последното за годината заседание на местния парламент в Септември стартира с поздрав на децата към общинските съветници и пожеланията за здрава и успешна 2018 година. В същинската част от заседанието председателят на законодателния орган Кирил Тодорин се наложи да изтегли от дневния ред точката за полагане на клетва на нов общински съвет. Причината – Лазар Влайков остава в местния парламент, поне на този етап. Темата с актуализацията на бюджета на общината разпали страстите в залата. От групата на БСП поставиха множество въпроси.

 

На съвсем различно мнение бяха управляващите и лично кметът Марин Рачев. Според тях основната причина за поредните актуализации е в резултат на плащанията по безумни договори на предходния кмет Петър Бошев. Състоянието на общинското предприятие “Автобусен транспорт” допълнително нажежи обстановката в залата.

 

Марин Рачев бе категоричен, че през следващата година, въпреки затрудненията по извозване на отпадъците до регионалното депо, общината няма да повишава данъците.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии