13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Драгомир Стойнев: Агро култури 2014 не се е отказала от концесионното си искане във Ветрен дол

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Чрез председателят на Народното събрание Никола Минчев, депутатът Драгомир Стойнев отправи официално питане до Министерството на енергетиката. Народният представител иска информация за издаденото на 13.12.2019 г. решение за проучване на строителни материали – подземни богатства в площ „Бялата чука“, разположена в землището на с. Ветрен дол, община Септември. 

Затова Драгомир Стойнев отправя и конкретни въпроси: Какви административни производства и административни процедури са предприети и/или са висящи във връзка с кандидатстването за посочената концесия?, има ли издадени до момента  решение за търсене и проучване и решение за предоставяне на търговско откритие във връзка с кандидатстването за получаване на посочената концесия и какви документи са представени във връзка с прочуването и искането за получаване на горепосочената концесия? 

Според закона, за да бъде издадено разрешително трябва да има доклад от МОСВ и проведено публично обсъждане. До този момент обаче инвеститорът не е провел такова. 

От отговорът на Министерството на енергетиката еднозначно става ясно, че инвеститорът не се е отказал от това си инвестиционно намерение. Нещо, за което бившият кмет на община Септември е обещал пред жителите на Ветрен дол. А от тук съвсем остователни остават и притесненията на хората в населеното място. Сега цялата процедура ще бъде следена под лупа от сформирания инииативен комитет във Ветрен дол, от дупутата Драгомир Стойнев и от медиите. А каква ще бъде позицията на МОСВ предстои да разберем. 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии