18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Лилия Етова пое ръководството на община Септември

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

След като Общинската избирателна комисия в Септември официално прекрати пълномощията на Марин Рачев местните политици трябваше да изберат временно изпълняващ длъжността кмет. Махмуд Салим от ДПС предложи до провеждането на частичните избори общината да бъде оглавена от общински съветник. И предложи мнозинството да определи техен кандидат. Предложението обаче не бе прието. От администрацията поясниха, че Закона за местното самоуправление и местната администрация е категоричен, че ВрИД кмет може да бъде един от заместниците. В структурата на Община Септември позициите са две, но реално назначен е само един. Затова и предложението бе ръководството на Общината да поеме Лилия Етова.

Пред Телемедиа тя бе категорична, че за нея е важно администрацията да работи спокойно. Акцент в работата й ще бъде и осигуряването на нормални условия за провеждането на частичните избори за кмет на община Септември.

Припомняме, че минути след като бяха прекратени правомощията на Марин Рачев официално бе обявена кандидатурата на неговата съпруга Васка Рачева за кметската надпревара. С публикация в социалните мрежи своята подкрепа към нея декларират кметове на населените места в Общината, както и общинските съветници от мнозинството в местния парламент. В декларация те заявяват, че вярват, че единствено тя може да продължи да отстоява водената до момента местна политика и целите, поставени от досегашния кмет.

“Вярваме, че тя няма да се огъне или да се изкуши пред натиска и опитите за влияние, които несъмнено ще се развихрят в случай, че друг бъде избран за кмет”, заявяват още в позицията си кметове и общински съветници.

Към този момент не е ясно дали кандидатурата на Васка Рачева ще бъде партийна или ще бъде издигната от инициативен комитет. От мнозина тя е сочена като сигурен победител в предстоящия вот.

Не така мислят от опозицията.

Преди повече от месец в предаването “Акценти” на Телемедиа от ИК “Да спасим община Септември” заявиха, че има кандидатура, която да се изправи срещу Васка Рачева. От неправителствената организация обаче отказаха да назоват име. Уточниха само, че те също визират дама. Затова очакванията са битката за кметския пост в Септември през месец юни да бъде изцяло дамски.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии