21.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Нерегламентирани сметища тормозят жителите на Карабунар

Жители на септемврийското село Карабунар сигнализираха за образували се нерегламентирани сметища. Купища отпадъци се трупат на няколко места в селото. Път, затрупан с боклуци и огромни купчини отпадъци. Това е гледката в една от крайните махали в село Карабунар. Нерегламентираното сметище се трупа с години и въпреки опитите на местното ръководство да почисти мястото, то отново се превръща в бунище.

 

Иван и семейството му живеят в къщата точно до сметището. Ужасната гледка и нетърпимата миризма тормозят квартала от години, а хората са притеснени, че от отпадъците се разнасят всякакви зарази. Освен в ромската махала, екипът ни се натъкна на още едно нерегламентирано сметище.

 

Свързахме се и с кмета на селото Иван Каменарски. Той също е запознат с проблема и според него малкото на брой контейнери за отпадъци са една от причините за сметищата. За закупуването на нови обаче средства няма. Дотогава хората ще продължават да изхвърлят боклуците си където намерят за добре, а сметищата ще затрупват селото.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии