11.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Отложиха за септември делото срещу Марин Рачев за укриване на данъци

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Липсата на счетоводна експертиза отложи делото срещу кмета на Септември Марин Рачев за укриване на данъци. Причината – вещите лица не успeли да вземат необходимите им материали от спецпрокуратурата. Според експертите периодът, който те трябва да проверят е 10-годишен, което означава голям обем от данни и информация. Окръжният съд в Пазарджик насрочи нова дата за 10 септември.

 

След близо 3 месеца работа, вещите лица Любомир Црънчев и Любка Янева поискаха отлагане на делото срещу кмета на Септември Марин Рачев. Като мотив те посочиха неполучени документи на дружеството от Специализираната прокуратура. От казаното в съдебната зала стана ясно също, че за периода 2005 – 2015 г. фирмата на настоящия кмет на Септември е била обслужвана от три счетоводни къщи. Само едната от тях можела да предостави счетоводните данни на електронен, а другите две – на хартиен носител. Това допълнително затруднявало експертите, затова те поискаха отсрочка от 2 месеца. Прокуратурата поиска да се ограничи проверявания период за годините 2007 и 2008, а да не се проверяват тези до 2015 година, когато фирмата на Рачев се е дерегистрирала по ДДС. Искането обаче не бе прието. Съдът изслуша и още една ескпертиза, касаеща 29 цистерни с гориво. Според обвинителния акт, в качеството си на едноличен търговец през периода от месец януари 2005 година до месец септември 2006 година Марин Рачев не е платил ДДС от продажбата на горива в размер на 115 хиляди лева.

 

За да проследят развитието на съдебния процес в съдебната зала отново бяха представители на Инициативния комитет „Да спасим Община Септември”. В импровизирана кутия те отново събираха средства в подкрепа на Рачев.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии