20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Пожар изпепели 3000 дка сухи треви и гора край Ветрен

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Нов пожар в септемврийско вдигна на крак огнеборците от цялата област. Повече от денонощие продължиха действията по неговото потушаване.

Огънят пламва в землището на град Ветрен в късния следобед на 5 август, като бързо се разраства в две направления – посока село Аканджиево и близко дере. Незабавно е сформирана група от огнеборци, а впоследствие – горски и доброволци.

Огънят е овладян буквално на метри от първите къщи във Ветрен.

Денонощие по-късно равносметка сочи изгорели повече от 3000 дка сухи треви, стърнища и около 50 дка гора.

Най-вероятната причина и за този пожар са човешки действия. Във Ветрен имат съмнения и в умисъл. Затова заговори пред екипа ни и председателят на Общински съвет – Септември Кирил Тодорин. Той е категоричен, че законотворците трябва да помислят и за по-сериозни санкции за инициаторите на палежи.

В гасенето на пожара се включиха пожарникари от Пазарджик, Белово, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, горски служители и повече от 50 доброволци.  Помощ оказва и столичен екип с булдозер, който прави просеки, за да се прекъсне огънят. 

Властите призовават да бъдем изключително отговорни и да избягваме боравенето с огън в горещините поради повишения риск от пожари.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии