2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Приеха бюджета на Община Септември, орязаха Ветрен дол

Близо 44,5 милиона лева ще бъде бюджетът на община Септември за настоящата година. Рамката бе одобрена от общинските съветници без никакви дебати. Оказа се, че има разминаване между реалната сума на бюджета и предварително обявения за обсъждане.

Зам.-кметът Иванка Вощанска уточни, че приходите по делегирани от държавата дейности възлизат на 16 949 159лв. Приходите от местни дейности са в размер на 27 505 262 лв. В разходната част на Бюджет 2022 се залагат 3 412 090 лв. за дофинансиране от делегираната от държавата дейност и 24 093 751 лв. за местни дейности.

Напрежение в залата на местния парламент предизвика темата с определяне възнагражденията на кметовете и кметските наместници в общината. Оказа се, че новоизбраният кмет на Ветрен дол Димитър Христосков е с най-ниската заплата. По-ниска дори от възнагражденията на кметските наместници в общината.

Освен заплата на Христосков занижен е и бюджетът на село Ветрен дол, твърди кметът на селото. Според него по този начин  кметът на общината Васка Рачева наказва не само него, но и жителите на населеното място. Пред Телемедиа Рачева отрече обвиненията в реваншизъм.  

Размерът на възнагражденията на кметовете на кметства и кметски наместници в община Септември бе увеличен с 20 % отново без никакви дебати.

Подробности вижте в репортажа

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии