22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Случаите на Covid-19 във Вагоноремонтния завод са установени след масово тестване на работниците

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

 ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА „КОЛОВАГ“ АД

Увеличението на регистрираните положителни случаи на заразявания в страната с Ковид-19 в последните дни даде повод на ръководството на „Коловаг“АД по своя инициатива да направи в четвъртък и петък, (25 и 26 юни) масово тестване на работниците за вируса.

От тестваните 400 работници само 12 човека са дали положителни проби. Всички те са изолирани и са в добро състояние, без симптоми на заболяването.

Ръководството оказа пълно съдействие на служителитe на РЗИ-Пазарджик за данните за лицата с положителни проби и техните контакти на работните места.

Още преди началото на извънредното положение бяха взети строги предпазни мерки, които продължават и сега: четири пъти дневно се дезинфекцират всички работни помещения и общи площи, входно-изходни портали;измерва се температурата на всеки влизащ и се следи за носене на предпазни маски.

Монтирани са устройства за дезинфекция на ръцете на централния вход на завода, във всички сгради,съблекални и тоалетни.В завода продължава да действа заповед на Изпълнителния директор за задължително носене на предпазни маски и се следи за спазване на хигиениите мерки и за дистанция.

След установените положителни тестове на територията на завода се извършва дезинфекция и предприятието няма да работи в неделя и понеделник. От вторник работният процес продължава в нормален ритъм.

Работещите, дали положителни проби, са основно от един цех. Всички те са поставени под карантина заедно с контактните им лица.

 Ръководството на „Коловаг“ АД оказва пълно съдействие на здравните власти и продължава да следи за спадане на противоепидемичните мерки на територия на завода.

 

„Коловаг“ АД

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии