2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Уличиха Марин Рачев в конфликт на интереси

Кметът на Септември Марин Рачев е уличен в конфликт на интереси от Комисията за борба с корупцията. Обвинението е на база промяна на предназначението на имоти от горски фонд в имот за застрояване – за строеж на семеен хотел на фирма, собственост на неговата майка. Оправданията на кмета, че не е знаел кой притежава фирмата, са несъстоятелни, а последващото отменяне на заповедта му не поправяло допуснатото нарушение. Ако решението на комисията бъде оставено в сила от съда, Рачев трябва да бъде отстранен от длъжност.

 

Комисията е установила, че Марин Рачев е издал заповед за промяна на предназначението на терен в местността „Селска кория“ в землището на гр. Ветрен в полза на фирма, която е собственост на неговата майка. Проектът е бил за построяване на семеен хотел.

 

Постановлението на комисията подлежи на обжалване пред Административен съд – Пазарджик и пред ВАС. Паралелно с това се води наказателно разследване срещу кмета Рачев за умишлена безстопанственост и ощетяване на община Септември с 13 милиона лева. Припомняме, че след показната акция на срещу Марин Рачев, градоначалникът излезе в отпуск, за да не пречи на разследването, а от месец април е в болнични.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии