20.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Шестима свидетели дадоха показания по делото за въоръжения грабеж

Двама полицаи, две поемни лица, охранител от СОТ и шофьорът на автомобила, който е превозвал тримата обвиняеми от Пловдив по Пещера, дадоха показания по време на поредното заседание по делото за въоръжения грабеж, станал на 21 декември 2015 година.

 

Неделчо Михов, Лупо Делов, Йосиф Червенков, Иван Илчевски, Панайот Насков и Михаил Марин са шестимата свидетели, призовани да разкажат какво си спомнят за инцидента. Последният свидетел – Михаил Марин, беше докаран в залата с белезници, защото е обвиняем по друго дело. Оказа се, че именно той е шофирал автомобила с тримата подсъдими, които е трябвало да закара от Пловдив до Пещера.

 

В деня, когато ги е карал, сутринта се срещнал с обвиняемия Васил Атанасов, когото познавал от преди. Той го помолил да превози него и още двама души по Пещера. Марин ги взел от дома на Атанасов и тръгнали вечерта. Но на входа на Пещера ги спряла полиция.

 

И понеже свидетелят Марин нямал книжка и бил изпил една бира, според думите му, при проверката той се изплашил да не го арестуват, запалил колата и избягал.

 

Отново според показанията му, Васил Атанасов се ядосал, защото бил с условна присъда и му се развикал. Тогава свидетелят Михаил Марин спрял колата на около 1 км. от Пещера, на главния път и свалил тримата мъже. Той обясни пред съда, че в колата освен тримата обвиняеми, не е имало никакъв багаж, нито чанти.

 

На следващото заседание отново ще бъде призован свидетелят Живко Иванов, който е в Испания. Ако не се яви, в съдебна зала ще бъдат прочетени показанията му от досъдебното производство.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии