36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Спектакъл „Красавецът“ с премиера в Стрелча

Постановката е дело на пазарджишкия актьор Иво Русев

На 14 юни Самодейният театрален колектив при читалище „Просвещение-1871 г.“ представя поредната си премиера. Събитието ще се състои в  читалищния салон на Стрелча от 19.30 ч. Жителите на Стрелча ще се насладят на спектакъла „Красавецът“ по Джон Патрик, с превод и адаптация от Андрей Аврамов.

Дръзкото творческото хрумване е на големия пазарджишки актьор Иво Русев, чиято е постановката.

Непредставяно досега, заглавието вълнува и провокира интереса на публиката.

Сюжетът и персонажите в него поставят въпроси за живота тук и сега, на всеки зрител. Предизвикателството на играта е отредено актьорски състав: Цветанка Няголова, Маргарита Пайтакова, Енчо Божков, Райка Фингарова, Иван Маджаров, Йорданка Гунчева. Озвучител е Стоянка Панова, а осветител – Пенка Козарекова.

Читалищният Театрален колектив на Стрелча има богат сценичен живот. С множество представления не само в нашата област. Десетилетия наред участва в прегледи на самодейните театри на различни места в страната, като се представя достойно. Канен е на сцените на читалищата в региона и в други административни области. С постановката на „Красавецът“ отново събира  почитателите на творческия тандем.

Местата в читалищния салон са почти запълнени.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии