13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Спор между наследници може да остави Сърница без вода

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Част от Сърница може да остане без вода това лято. Причината – спор между наследници, който спира изграждането на стратегически водоем в родопския град. Затова и от общината стартират процедура по отчуждаване на имота, през който ще премине захранващият водопровод.

 

Изграждането на водопровод „Шерифова ливада” започва още през 2012г., когато Сърница е все още част от Община Велинград. Тогава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпуска близо 400 000 лева за изграждане на нов водопровод, което завършва през 2015 година.

 

Причината – съоръженията на новия водопровод трябва да преминат през имот с общо 12 наследници, част от които не са съгласни с предложената цена за покупката на имота. И спорът се прехвърля изцяло в съда.

 

В последствие неразбирателство между 12-те наследника отново проваля постигнатото с общината споразумение. За да не се стигне до обявяването на воден решим, с решение на местния парламент стартира процедура по отчуждаване на имота. Така се стига до нова съдебна сага, която продължава и в момента. А докато магистратите се произнесат окончателно по казуса, над част от Сърница се задава нова водна криза.

 

Затова и в разгара на лятото опасенията от недостиг на вода и обявяването на воден режим в Сърница остават. За хората остава и възмущението от това как спор между наследници може да остави едно населено място без вода, а институциите с вързани ръце.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии