29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Спор за имот предизвика напрежение в Ракитово

Междусъседски спор в Ракитово прерасна в искане за събаряне на търговски обект и закани за саморазправа. Става въпрос за магазин, построен през 2015 година на границата на съседен имот. От местната администрация заявяват, че е извършена проверка по случая, която не е констатирала нарушения. Според Митко Караманов обаче налице са подправени документи.

 

Митко Караманов е един от наследниците на имот на улица „Пирин“ 36 в Ракитово. От години живее и работи в чужбина. Внезапната смърт на баща му и заболяване на майка му стават причина за прибирането му в България. Тогава той констатира изграден търговски обект на границата на неговия имот. И това не е всичко. Според Митко Караманов при изграждането на въпросния обект е променена границата на неговия имот. Коренно различна е позицията на община Ракитово.

 

Несъгласни с отправените обвинения бяха и съседите на Митко Караманов. Пред екипа ни те отвърнаха на „удара“ като го обвиниха, че е завзел част от съседен, трети имот и от улицата.

 

По разказа на съседите геодезична фирма от Велинград е маркирала с точност границата на имотите и ясно се виждало, че няма навлизане в неговия имот. Това потвърдиха и от общината.

 

Митко е категоричен, че документът е подправен и показва две идентични молби, но с различни входящи номера.

 

Сега спорът ще влезе в съда. Там страните ще трябва да доказват истинността на документите, с които разполагат, както и законността на въпросния строеж.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии