13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Стартира ремонтът на уличната мрежа в квартал Крушата, Сърница

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Въпросът за ремонт на уличната мрежа в квартал „Крушата“ град Сърница беше поставен по време на изнесената приемна на областния управител Стефан Мирев в най-отдалечената община на региона – Сърница, съобщиха от Областна администрация.

Средствата за цялостен ремонт на улиците в квартала, който се намира на два километра от град Сърница, са предвидени в бюджета на общината, но процедурите по ЗОП и технически надзор са забавили старта на строително-монтажните работи и полагането на ново асфалтово покритие.

Живеещи в квартал „Крушата“, град Сърница, споделиха пред Стефан Мирев опасенията си, че с наближаването на зимния сезон, намалява и възможността да се извършват качествено дълго чаканите ремонти в този квартал.

Кметът на Сърница Неби Бозов увери областния управител, че всички обжалвания по обявената обществена поръчка са приключили и ремонтите започват идната седмица. Общинска администрация е изпратила уводомления до собствениците на имоти в кв. Крушата, да бъде осигурен достъп до тротоарите и уличната мрежа на фирмата, която ще изпълнява проекта.

До края на седмицата ще приключат и ремонтите на отсечката Сърница – Крушата, която е част от републиканския път Сърница – Доспат.

Кметът на село Медени Поляни Абдула Абдулах представи пред областния управител проблем на жителите на селото, които обработват ливадите си в землището на Медени Поляни, но не разполагат с актуални решения на поземлена комисия Велинград, с които назад във времето е била възстановена земята на собствениците.

Въпросът е отнесен до Областна дирекция „Земеделие“, която ще сезира Министъра на земеделието, храните и горите за назначаването на комисия и постановяването на нови решения.

През следващата седмица областният управител Стефан Мирев ще проведе изнесена приемна за жителите на община Батак.

Източник: Областна администрация

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии