8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Стартира ски сезона в Боровец

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Петър Попангелов и бъдещи звезди в ските сложиха началото на тазгодишния зимен сезон в курорта Боровец.

Легендарният спортист, малките скиори и сноубордисти от клубовете скъсаха банера „BOROVETS IS OPEN“ и потеглиха с лифта „Ястребец Експрес”. Момичетата от фолклорния ансамбъл “Самоков” пък плиснаха вода пред седалките с пожелание за успешен сезон.

Засега в най-стария планински курорт на Балканите работят пистите “Ястребец 3”, “Попангелов”, “Рила”, “Ротата” и “Иглика”. В действие са и прилежащите им влекове.

През тази седмица лифт картите са на специална цена от 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца.

При добри условия се очаква отварянето на цялата ски зона в курорта. Началото на ски сезона ще бъде отбелязано с празник за всички гости на курорта с безплатни уроци, намалени наполовина цени на лифт картите, много забавления и музика.

Голямата придобивка на Боровец тази година е новият 6-седалков лифт “Мартинови бараки Експрес” в ски център „Ситняково“, срещу хотел „Рила“. Той е с три пъти по-голям капацитет от предишния, два пъти е по-бърз и е много по-безопасен и комфортен.

Благодарение на новия лифт очакванията са да се разделят по-равномерно потоците скиори между ски центровете „Ястребец“ и „Ситняково”. „Мартинови бараки Експрес” обслужва и популярното нощно каране.

През целия сезон Боровец ще предоставя 5 % намаление на всички видове лифт карти при презареждане онлайн.

От фирмата-концесионер призоваха гостите да се възползват от картите за многократна употреба, които са много удобни не само заради намалението, но и от гледна точка на спестеното време от чакане на касите.

Сега Боровец предлага огромно разнообразие от лифт карти: за възрастни, за деца до 14 г., за младежи до 23 г. и за „65+“.
Сезонните карти остават на същите цени: за възрастни – 1000 лв., за деца и младежи – 700 лв. 

От фирмата-концесионер предлагат и още една възможност. От нея могат да се възползват студентите, младежите, пенсионерите и хората с ненормирано работно време. Те биха могли да предпочетат сезонната карта за делнични дни (понеделник-четвъртък) с включено нощно каране. За възрастни този вид карта струва 500 лв., а за деца и младежи – 300 лв.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии