5.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 април, 2024

Фондация Лъчезар Цоцорков с ценно дарение за куполна гробница Жаба могила край Стрелча

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Фондация „Лъчезар Цоцорков“ включи Стрелча в годишната си програма за подкрепа на проекти в сферата на културата, които са двигател на местното икономическо развитие, съобщиха от общината.

Местната управа е получила дарение в размер на 35 000 лева, за изготвяне на технически проект за консервация, реставрация и експониране на тракийска куполна гробница “ Жаба могила“.

Кметът инж Георги Павлов коментира, че гордостта на Стрелча – гробницата „Жаба могила“ от години се е превърнала в срам на града, заради липсата на средства за консервация и реставрация.

„Миналата година успяхме да създадем организация за всекидневен достъп до Жаба могила, а днес, с подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков“, на която поднасям искрените си благодарности, ще направим решителната крачка да върнем блясъка и да направим привлекателен за посещения този уникален археологически обект“, допълни инж. Павлов.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии