8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Награди за самодейци от Стрелча

Кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов връчи плакет, поздравителен адрес и персонална грамота на участниците от Певческа група „Роден край“ и Сдружение Театрално-музикална група „Бащино огнище“ за отличното им представяне и завоювани отличия от два престижни национални форума.

На 2 юни Певческа група „Роден край“ към НЧ „Просвещение – 1871“ спечели златен медал от XI-я Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2023“ – гр. Хисаря под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – EAFF.

Стрелчанската група заслужи признанието на международното жури заради високата художествена стойност при представянето и приноса за съхранение на националното и балканско народно изкуство.

Само два дни по-късно името на Стрелча отново бе популяризирано на XII Национален фестивал на патриотичната песен „Отечество“ в гр. Плевен. Сдружение Театрално-музикална група „Бащино огнище“ с ръководител Донка Младенова бе отличено с III награда и златна купа сред 75 участниците от цялата страна след като впечатли жури и публика с цялостното си представяне, пеене и костюми и не на последно място, забележителните песни на Николай Иванов.

Инж. Георги Павлов благодари на всеки един от участниците в съставите за прославата на Стрелча като уникален етнографски и фолклорен район, за всеотдайността и труда, който влагат в подготовката на продукцията си.

Като им пожела здраве и нови успехи, той подчерта, че Община Стрелча винаги ще разчита на техния талант и енергия при утвърждаване на Стрелча като привлекателен туристически град.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии