20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Най-уязвимите в община Стрелча ще получават топъл обяд

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Община Стрелча стартира изпълнение на Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020г.“.

Програмата е финансирана от националния бюджет чрез Агенцията за социално подпомагане и е част от пакета мерки на държавата за подкрепа на най – уязвимите лица в условията на обявената извънредна ситуация в страната.

Приготвянето на топлия обяд се извършва в кухненския блок на Домашен социален патронаж и се доставя до домовете на потребителите в опаковки за еднократна употреба. Седмичните менюта включват супа, основно ястие и хляб, както и десерт поне веднъж в седмицата, като се спазват принципите на балансирано хранене и изискванията за безопасност на храните, националните стандарти и нормите за хранене.

Лицата ще получат съпътстваща подкрепа чрез съдействие за ползване на административни или друг вид услуги, закупуване и доставяне до домовете хранителни или други продукти от първа необходимост, лекарства, закупени със средства на потребителите.
Социалната услуга ще се предоставя в периода от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. в рамките на 33 работни дни за 60 потребители от цялата община.
Общата стойност на проекта е 5742,00 лв.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии