8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Ще ремонтират участък от пътя Стрелча – Копривщица

Две са постъпилите и отворени ценови оферти за строителния надзор при изпълнението на трайни, възстановителни и укрепителни дейности на участък от пътя Копривщица – Стрелча в Софийска област, съобщиха от АПИ.

Третокласният път осигурява връзката на Подбалканския път I-6 с област Пазарджик и е основна комуникация за жителите на Копривщица с Пазарджишка и Пловдивска област. Участъкът от път III-606 при 21-ви км е компрометиран от проливните дъждове и наводненията през септември м. г. Засегнати са пътният откос и част от пътното платно, което налага да бъдат предприети укрепително-възстановителни работи на близо 30 метра от платното. Срокът за изпълнение на поръчката за надзор е 125 календарни дни.

През юни т. г. е подписан договорът с избрания изпълнител. Стойността на договора е 297 хил. лв. без ДДС и се финансира от републиканския бюджет.

До укрепване на пътния участък движението в отсечката при 21-ви км от път III-606 Копривщица – Стрелча се извършва в една лента. Трасето е обезопасено и сигнализирано с бализи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание.

Снимка: АПИ

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии