13.9 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

В Стрелча обявиха конкурс за Националната литературна награда Богдан Овесянин

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Съюзът на българските писатели и община Стрелча обявяват конкурс за Национална литературна награда „Богдан Овесянин”, съгласно приет статут с решение № 877/25.09.2014г. на Общински съвет- гр. Стрелча.

През месец ноември 2022 година Община Стрелча ще връчи за трети път тази награда във връзка с годишнината от създаването на гимназията в гр. Стрелча. Датата ще бъде обявена допълнително.

Наградата се дава за цялостно творчество. Присъжда се за постижения в областта на българската литература, за изследвания върху творчеството на Богдан Овесянин и за популяризирането му. С наградата се удостояват съвременни български поети, писатели, литературни критици и изследователи в родната литература.

Община Стрелча ще събира предложения за присъждане на Национална литературна награда „Богдан Овесянин” в срок от 13 октомври до 5 ноември 2022 г.
Номинации могат да правят институции, творчески организации, сдружения, специализирани литературни издания и Неправителствени организации, свързани с литературата.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии